مولتی مدیا (صوت و تصویر)

مولتی مدیا (صوت و تصویر)

جذابترین بخش در ساختمان هوشمند سیستمهای صوتی و تصویری می باشد. سیستم های صوتی می توانند به صورت پیچیده و در قالب یک طرح مالتی زون (Multi Zone) اجرا شوند و یا طرحی ساده و پرکاربرد نظیر سیستمهای تک زون (Stand Alone). متناسب با نوع و نیاز پروژه ها هرکدام از این سیستمها می توانند قابلیتهای متنوعی را در یک ساختمان ارائه می دهند.

سیستم های مولتی زون (Multi Zone)

در این نوع سیستمها یک سرور مولتی مدیا به صورت مرکزی تعریف می شود که کلیه آرشیوهای صوتی و حتی تصویری مورد نیاز بر روی آن بارگزاری می شود. سپس باندهای سقفی یا دیواری در زونها یا اتاقهای مختلف ساختمان به همراه دستگاه آمپلی فایر مجزا برای هر بخش نصب و راه اندازی می شوند. کاربر در هر اتاق یا فضا می تواند با ارتباط به سرور مرکزی موزیک دلخواه خود را از روی پنل دیواری یا اپلیکیشن موبایل انتخاب و پخش نماید. از مهم ترین مزایای این سیستم این است که به صورت همزمان در دو ناحیه یا اتاق مجزا به یک موسیقی گوش داد. این سیستم نیاز به زیرساخت جامعی دارد و آمپلی فایر موجود در هر زون باید تا سرور مرکزی ارتباط کابلی با کیفیت بالا داشته باشند. سرور مرکزی سیستم مولتی مدیا از نوع تحت شبکه (TCP/IP) می باشد و لذا با اتصال پلیرهای تحت شبکه (Network Stream Player) به هر تلویزیون دلخواه می توان آرشیوهای تصویری و فیلم موجود بر روی سرور مرکزی را نیز بر روی تلویزیون مشاهده کرد. مجدداً باید اشاره کرد که مزیت جذاب این طرح امکان مشاهده همزمان یک فیلم بر روی دو زون یا تلویزیون مختلف می باشد.

سیستم های تک زون (Stand Alone)

سیستم های صوتی تک زون با ایده ایجاد یک سناریو صوتی مستقل در یک اتاق یا زون طراحی شده اند. بنابر این در هر فضا به یک منبع صوتی، آمپلی فایر و باندهای پخش کننده مجزا نیاز می باشد. این نوع سیستمها بسیار کاربرپسند هستند و طبعاً هزینه اجرای آنها نیز کمتر است. امروزه استفاده از تکنولوژی های وایرلس در این نوع سیستمها بسیار پرکاربرد شده است. برای نمونه در یک سالن پذیرایی ۴ باندسقفی و یک آمپلی فایر توکار سقفی با ظرفیت ۱۰۰۰ وات نصب شده اند. همچنین یک گیرنده بلوتوثی صوتی توکار (Bluetooth Receiver) نیر در داخل سقف و به صورت مخفی به آمپلی فایر متصل شده است. برق اصلی آمپلی فایر و گیرنده بلوتوثی هر دو از طریق رله های هوشمند تامین می شود. حال با فعال کردن سناریو صوتی در سیستم هوشمند برق دستگاهها وصل شده و هر فردی می تواند با اتصال بلوتوثی گوشی موبایل، تبلت و یا حتی لپ تاپ، موزیک دلخواه را پخش نماید و صدا را نیز به راحتی کنترل کند.

در دنیای سیستمهای صوتی و تصویری تنوع در کیفیت و ظاهر محصولات بسیار زیاد می باشد. باندها می توانند از نوع سقفی (با طرح دایره یا مربع)، دیواری و یا حتی در مدلهای پیشرفته تر ایستاده و زمینی باشند. آمپلی فایرها نیز دارای قابلیتهای بسیار متنوعی نظیر بلوتوث، ارتباط شبکه بی سیم (WiFi)، پورت ارتباطی LAN، رادیو اینترنتی، درگاه USB و غیره می باشند. حتی گیرنده های صوتی بلوتوثی نیز می توانند از نوع مخفی توکار و یا حتی دیواری و با نمایشگر لمسی باشند. به همین خاطر لازم است متناسب با نیاز و درخواستهای پروژه های ساختمانی و با محاسبه قیمت تمام شده نسبت به انتخاب بهترین گزینه اقدام کرد.

به بالای صفحه بردن